John bruger håndværkerfradraget til at barbere 40 % af varmeudgiften

John bruger håndværkerfradraget til at barbere 40 % af varmeudgiften

I et parcelhus på Møn bor John. Han er en glad mand. Med en ny og energisparende 9 kW luft/vand Panasonic varmepumpe og håndværkerfradraget i hånden har John reduceret sine varmeudgifter med over 40 %.

Parcelhuset er bygget i 1990 og er på 155 m2. John har tidligere brugt elpatroner til opvarmning, men ikke længere. Nu er den dyre opvarmning udskiftet med en energibesparende luft/vand varmepumpe fra Panasonic.

Håndværkerfradraget har givet John et økonomisk tilskud til projektet. Han har nemlig kunnet trække op til 12.000 kr. (Obs: 25.000 kr i 2021) af sin lokale rådgivende installatørs arbejdsløn fra i skat per person i husstanden. Derudover har John fået en håndsrækning fra Energistyrelsens energipulje. En pulje penge, Johns lokale installatør har hjulpet ham med at søge.

Som mange andre overvejede John nøje, hvad han selv kunne gøre for at minimere sine energiudgifter. Derfor tog han fat i sin lokale installatør. Sammen gennemgik de hele huset. Isolering, gulvvarme, vinduer, kvadratmeter, forbrug, nuværende opvarmning osv. Disse data blev herefter sendt til Panasonic, som hjalp med at beregne og vælge den rette løsning; i det her tilfælde en 9 kW luft/vand varmepumpe til boligen.

Undervejs havde John selvfølgelig en masse spørgsmål, og her trak Johns lokale installatør både på viden og beregninger fra Panasonic og rådgivning fra baglandet i Solar. For John betød det tryghed og ro i maven fra første møde. Selve opsætningen af den nye varmepumpe kunne klares af to mand på 1 ½ dag.

Lad os hjælpe dig med at sænke din varmeregning – kontakt din lokale rådgivende installatør, og få udarbejdet et tilbud på både installation og varmepumpe.

Vidste du, at Panasonics luft-vand varmepumper er udstyret med et innovativt lavenergisystem, som giver en perfekt indendørstemperatur og udstyrer hjemmet med varmt vand, selv når det er rigtig koldt udenfor. En luft-vand varmepumpe varmer og køler hjemme ned for at give det bedste indeklima. Det er også en renere, sikrere, billigere og mere miljøvenlig løsning end at bruge gas, olie eller elektricitet.

Udedelen kan let kobles til solpaneler og opvarmer brugsvandet, radiatoren og gulvvarmen. Panasonics luft-vand varmepumper kan også kobles et eksisterende centralvarmesystem for at reducere installationsomkostningerne. Det er en af de mest innovative løsninger til opvarmning af villaer.


Esben og Lisbeth har gjort renovering til en investering

Esben og Lisbeth har gjort renovering til en investering

Renovering med IHC har medført et “smarthome” der rummer lys, lyd og netværk i en elegant, ældre ejendom.

Intelligent hjem med respekt for gammel charme

Da Esben og Lisbeth Munk Sørensen købte den 350 kvadratmeter store lejlighed i hjertet af Aalborg, var det med henblik på en komplet renovering fra gulv til loft, da lejligheden indtil da havde fungeret som børnehave for 31 af byens børn. Målet med renoveringen var at forene markedets mest moderne el-teknik med den ældre herskabelige stil og stemning, som lejligheden emmer af. Altså at lave et smarthome der rummer lys, lyd og netværk i en elegant, ældre ejendom.

Parret valgte derfor et IHC-system fra Lauritz Knudsen, fordi systemet tilbød en nem og fleksibel måde at styre fx alt lys i lejligheden efter parrets behov: “Vi synes, at noget af det smarteste ved vores installation er, når vi kommer hjem i lejligheden efter arbejde, og det kun kræver ét tryk på en knap for at tænde alt det lys, vi synes er behageligt. Og at vores lille gæstebadeværelse har bevægelsesføler der tænder lyset, når nogen er i rummet,” fortæller Esben Munk Sørensen.

Lad Blue Install stå for installationen

“Vi havde en rigtig god dialog med vores BLUE INSTALL-installatør, der stod for installationen af IHC-systemet i lejligheden. Samarbejdet med installatøren førte til, at vi også fik custom lyd med lækre loftshøjtalere i køkkenet, hvor vi kan tilknytte alle lydkilder. Og vi kan styre det hele fra iPhonen eller fra det lokale net (trådløst og fast), hvor vores mediecenter rummer masser af musik.”

“På installatørens anbefaling fik vi også en 230 volt røgalarm forbundet i el-nettet med sensorer i alle rum og ude i trappeopgangen. Samarbejdet med installatøren gjorde, at vi fik en meget bedre løsning, end den brandmyndighederne forlanger. Her er man kun optaget af at slukke opstået ild i adgangsvejene. Med vores system bliver vi advaret overalt og i god tid, inden der bliver åben ild.”

“Da vi var i gang, trak BLUE INSTALL-installatøren et 16 ampere 5-ledet kabel fra vores IHC-installation ned gennem den gamle skorsten og ud til vores egen parkeringsplads i gården. Så nu har vi en ladeterminal til vores næste bil – en elbil,” fortæller Esben Munk Sørensen med et smil på læben.

Styrer hjemmet fra iPhone

“Vi har valgt IHC, fordi vi mente, det var det eneste rigtige i dette tilfælde. Der er stadig utallige muligheder i IHC-systemet, som vi ikke udnytter fuld ud endnu, men det grundlæggende arbejde er gjort, og vi kan altid udvide som det passer os. Fx vil vi gerne programmere lyset til at slukke mellem 8-16, hvor lejligheden står tom.

Som noget ekstra smart kan vi jo styre vores installationer fra vores iPhone, hvor Lauritz Knudsen har udviklet en speciel iPhone-applikation, der giver remote-control over boligen. Så hvis man kommer i tanke om, at man har glemt at slukke for strygejernet eller komfuret, kan man bare lige slukke, selvom man sidder på arbejde,” fortæller Esben Munk Sørensen.

Hør mere om IHC fra Lauritz Knudsen hos din lokale BLUE INSTALL-installatør – kontakt ham her.