John bruger håndværkerfradraget til at barbere 40 % af varmeudgiften

I et parcelhus på Møn bor John. Han er en glad mand. Med en ny og energisparende 9 kW luft/vand Panasonic varmepumpe og håndværkerfradraget i hånden har John reduceret sine varmeudgifter med over 40 %.

Parcelhuset er bygget i 1990 og er på 155 m2. John har tidligere brugt elpatroner til opvarmning, men ikke længere. Nu er den dyre opvarmning udskiftet med en energibesparende luft/vand varmepumpe fra Panasonic.

Håndværkerfradraget har givet John et økonomisk tilskud til projektet. Han har nemlig kunnet trække op til 12.000 kr. (Obs: 25.000 kr i 2021) af sin lokale rådgivende installatørs arbejdsløn fra i skat per person i husstanden. Derudover har John fået en håndsrækning fra Energistyrelsens energipulje. En pulje penge, Johns lokale installatør har hjulpet ham med at søge.

Som mange andre overvejede John nøje, hvad han selv kunne gøre for at minimere sine energiudgifter. Derfor tog han fat i sin lokale installatør. Sammen gennemgik de hele huset. Isolering, gulvvarme, vinduer, kvadratmeter, forbrug, nuværende opvarmning osv. Disse data blev herefter sendt til Panasonic, som hjalp med at beregne og vælge den rette løsning; i det her tilfælde en 9 kW luft/vand varmepumpe til boligen.

Undervejs havde John selvfølgelig en masse spørgsmål, og her trak Johns lokale installatør både på viden og beregninger fra Panasonic og rådgivning fra baglandet i Solar. For John betød det tryghed og ro i maven fra første møde. Selve opsætningen af den nye varmepumpe kunne klares af to mand på 1 ½ dag.

Lad os hjælpe dig med at sænke din varmeregning – kontakt din lokale rådgivende installatør, og få udarbejdet et tilbud på både installation og varmepumpe.

Vidste du, at Panasonics luft-vand varmepumper er udstyret med et innovativt lavenergisystem, som giver en perfekt indendørstemperatur og udstyrer hjemmet med varmt vand, selv når det er rigtig koldt udenfor. En luft-vand varmepumpe varmer og køler hjemme ned for at give det bedste indeklima. Det er også en renere, sikrere, billigere og mere miljøvenlig løsning end at bruge gas, olie eller elektricitet.

Udedelen kan let kobles til solpaneler og opvarmer brugsvandet, radiatoren og gulvvarmen. Panasonics luft-vand varmepumper kan også kobles et eksisterende centralvarmesystem for at reducere installationsomkostningerne. Det er en af de mest innovative løsninger til opvarmning af villaer.