Esben og Lisbeth har gjort renovering til en investering

Renovering med IHC har medført et “smarthome” der rummer lys, lyd og netværk i en elegant, ældre ejendom.

Intelligent hjem med respekt for gammel charme

Da Esben og Lisbeth Munk Sørensen købte den 350 kvadratmeter store lejlighed i hjertet af Aalborg, var det med henblik på en komplet renovering fra gulv til loft, da lejligheden indtil da havde fungeret som børnehave for 31 af byens børn. Målet med renoveringen var at forene markedets mest moderne el-teknik med den ældre herskabelige stil og stemning, som lejligheden emmer af. Altså at lave et smarthome der rummer lys, lyd og netværk i en elegant, ældre ejendom.

Parret valgte derfor et IHC-system fra Lauritz Knudsen, fordi systemet tilbød en nem og fleksibel måde at styre fx alt lys i lejligheden efter parrets behov: “Vi synes, at noget af det smarteste ved vores installation er, når vi kommer hjem i lejligheden efter arbejde, og det kun kræver ét tryk på en knap for at tænde alt det lys, vi synes er behageligt. Og at vores lille gæstebadeværelse har bevægelsesføler der tænder lyset, når nogen er i rummet,” fortæller Esben Munk Sørensen.

Lad Blue Install stå for installationen

“Vi havde en rigtig god dialog med vores BLUE INSTALL-installatør, der stod for installationen af IHC-systemet i lejligheden. Samarbejdet med installatøren førte til, at vi også fik custom lyd med lækre loftshøjtalere i køkkenet, hvor vi kan tilknytte alle lydkilder. Og vi kan styre det hele fra iPhonen eller fra det lokale net (trådløst og fast), hvor vores mediecenter rummer masser af musik.”

“På installatørens anbefaling fik vi også en 230 volt røgalarm forbundet i el-nettet med sensorer i alle rum og ude i trappeopgangen. Samarbejdet med installatøren gjorde, at vi fik en meget bedre løsning, end den brandmyndighederne forlanger. Her er man kun optaget af at slukke opstået ild i adgangsvejene. Med vores system bliver vi advaret overalt og i god tid, inden der bliver åben ild.”

“Da vi var i gang, trak BLUE INSTALL-installatøren et 16 ampere 5-ledet kabel fra vores IHC-installation ned gennem den gamle skorsten og ud til vores egen parkeringsplads i gården. Så nu har vi en ladeterminal til vores næste bil – en elbil,” fortæller Esben Munk Sørensen med et smil på læben.

Styrer hjemmet fra iPhone

“Vi har valgt IHC, fordi vi mente, det var det eneste rigtige i dette tilfælde. Der er stadig utallige muligheder i IHC-systemet, som vi ikke udnytter fuld ud endnu, men det grundlæggende arbejde er gjort, og vi kan altid udvide som det passer os. Fx vil vi gerne programmere lyset til at slukke mellem 8-16, hvor lejligheden står tom.

Som noget ekstra smart kan vi jo styre vores installationer fra vores iPhone, hvor Lauritz Knudsen har udviklet en speciel iPhone-applikation, der giver remote-control over boligen. Så hvis man kommer i tanke om, at man har glemt at slukke for strygejernet eller komfuret, kan man bare lige slukke, selvom man sidder på arbejde,” fortæller Esben Munk Sørensen.

Hør mere om IHC fra Lauritz Knudsen hos din lokale BLUE INSTALL-installatør – kontakt ham her.